Nota o książce
Odpowiednio przygotowane zupy mają niezwykłą zdolność odżywiania i uzdrawiania ciała.
„Gdy czujesz się nieswojo, a apetyt i trawienie być może nie funkcjonują należycie, zupa jest absolutnie najlepszym sposobem na ponowne włączenie pokarmów. To tak, jakby zabrać swoje ciało do spa. Wychodząc czujesz się jak nowo narodzony” – pisze Autorka. Podpowiada tu, jak wykorzystać sezonowe produkty, by zachować witalność przez cały rok. Jej przepisy są różnorodne – od tradycyjnych bulionów (które mogą być bazą do tworzenia innych dań), przez rozmaite zupy w postaci kremów, po tradycyjne zupy lecznicze.
Na podstawie własnego doświadczenia opieki nad chorymi, Rebecca Katz opracowała receptury zup przywracających siłę i zdrowie osobom cierpiącym nawet na bardzo poważne schorzenia. Książka zawiera 60 przepisów, spośród których każdy odnajdzie coś dla siebie: według własnych upodobań kulinarnych, smakowych czy potrzeb wynikających z kłopotów zdrowotnych.