Twój koszyk jest pusty.
Jak leczyć się czekoladą
książka
Henri Joyeux, Jean Claude Berton
tłumacz:
Magdalena Chaberkawydawca:
Wydawnictwo AANota o książce
Spożywanie prawdziwej czekolady jest zalecane ze względu na wspaniałe bogactwo występujących w niej mikroelementów, minerałów, witamin i polifenoli.
Książka Jak leczyć się czekoladą autorstwa prof. medycyny Henriego Joyeux i mistrza czekoladnictwa Jeana Claude’a Bertona jest prawdziwą encyklopedią wiedzy o czekoladzie, dzięki której poznajemy:
- pochodzenie i historię magicznego owocu drzewa kakaowego, zbieranego w lasach tropikalnych, skąd został sprowadzony do Europy przez odkrywców Nowego Świata;
- zalety czekolady, popularnej wśród rdzennej ludności Ameryki i bardzo szybko docenionej także na wielkich europejskich dworach królewskich, a nawet w Watykanie;
- porady zdrowotne;
- rytuał przygotowania i picia czekolady oraz właściwości aromatyzujących ją naturalnych dodatków;
- sposób wyrobu czekolady, w tym czekolady organicznej;
- szczegółowe informacje na temat czekoomegi, czyli czekolady z dodatkiem dobroczynnych kwasów tłuszczowych omega, znacząco wzmacniających walory odżywcze czystej czekolady.
Autorzy doradzają też jak nauczyć się odróżniać prawdziwą czekoladę od jej licznych podróbek.
Obowiązkowa lektura, nie tylko dla medyków!
Szczegółowe dane
Wydanie:
pierwszeRok wydania:
2020Oprawa:
twardaLiczba stron:
208Wymiary:
170x240 mmWaga:
0.79 kgISBN:
978-83-7864-079-0Tłumacz
#czekolada, #zdrowie, #leczenie, #kakao, #porada, #podróbka, #mikroelementy, #minerały, #witamina, #polifenole
Tytuły tych samych autorów
44,91 zł
taniej 10%
49,90 zł
cena det. za
egz.najniższa cena z ostatnich 30 dni: 49,90 zł
Wysyłka w dniu jutrzejszym
Darmowa dostawa od 99 zł
Produkt dostępny w magazynie
Koszty dostawySprawdź
powyżej 99 złod 0 zł
InPost Paczkomat 24/712.50 zł
Kurier InPost12.50 zł
Pocztex19.50 zł
Odbiór w punkcie16.50 zł
Kurier FedEx19.90 zł
Odbiór osobisty0 zł
Pliki do pobrania0 zł




























